Rick Elzinga

Naam: Rick Elzinga
Geb.: 11-01-2002
Wonend in Twente
Beroep: Gaat naar voortgezet onderwijs
Hobby,s: Motorcross/fietscross/x-box
 
 
Rick was 3 jaar toen er een quadje kwam! Hier heeft hij zijn eerste meters gas op gegeven..Toen hij 4 jaar was kwam zijn eerste motor en dat was een oude Italjet..Deze was van een familielid geweest en Rene had hem opgeknapt...dus kon Rick ermee de wei in bij huis en daar reed hij zijn eerste meters mee.. Later toen bleek dat Rick er plezier in had kwam er een echt crossmotortje...Een 50cc en ook dat ging mooi..Vanaf 5jaar ging Rick voor het eerst meedoen met het rijden van wedstrijden.
Dat was in 2007, en hij werd hier 4de bij de Twente Cup en 3de v/d club(st. isidorushoeve)
In 2008 was hij weer van de partij en dit jaar werd hij 5de bij de Twente Cup en 4de bij de club..
In 2009 stond hij, ondertussen met heel wat ervaring meer, weer aan de start en toen begon Rick gas te geven..
Hij had dit jaar met de 50cc, ALLE manches die er gereden moesten worden, gewonnen! Iets wat eigenlijk nog niet eerder voor was gekomen, aangezien  je altijd wel een keer iets mist door mechanische pech of een valpartij,etc.
Maar goed, Rick had geluk en won ze allemaal en was dit seizoen met 7 jaar Twente cup kampioen!
Het jaar 2010 stapte Rick over op de 65cc KL. wielen! Een hele overgang, want nu moest hij de hele baan over en schakelen!!
Wij dachten..dit wordt een opstapjaar voor Rick, maar hij bewees het tegendeel!
Het ging hem zo goed af dat hij dit jaar direct ook bij de 65cc KL.wielen Twente Cup kampioen werd!! Hier was hij dus 8 jaar. 
Het jaar 2011 stapte hij over op de 65cc Gr. Wielen..Nu gesponsord door MX Twente!! De concurrentie werd natuurlijk ook steeds sterker. Maar hij deed het zelfde weer als het jaar ervoor en ook dit jaar werd hij Twente Cup Kampioen..hier was hij 9 jaar..
Ook had Rick dit seizoen een aantal Nk’s mee gereden om te kijken wat dit allemaal inhield..en hij vond het overweldigend..hij was zo onder de indruk dat hij bij de start iedereen liet gaan en dan kwam Rick..Tja wat gaat er door zo’n koppie heen..denk je dan.
In 2012 had Rick besloten om, nadat hij 3x op rij Twens Kampioen was geworden , toch een andere weg in te gaan en wou hij alle NK’s gaan rijden..Ondersteund door o.a. MX Twente was dit ook mogelijk..
Bij de eerste Nk hielden we ons hart vast..want wat ging hij doen bij de start!! Ging hij met de meute mee of??
En ja hoor. Hij had het voor zich zelf op een rijtje en hij ging ervoor..
Hier hadden we gezegd, als hij bij de eerste 10 zit..heeft hij een prima seizoen gereden!
Maar wat schetst onze verbazing..Rick ging steeds sterker rijden en hij eindigde zijn eerste NK seizoen als 2de!!
Ook werd hij dit jaar Streekkampioen en clubkampioen van Halle. hier was hij 10 jaar! Ook was hij uitgenodigd om een.. EK...in Halle te komen rijden..Ook hier goed zijn best gedaan en werd die dag 7de!!
Toen kwam daar het gesprek met Theo en die legde het idee voor om Rick over te zetten naar de 85cc....Grote wielen!! 2 klasse’s omhoog dus!!
Hij en meerdere mensen om ons heen hadden het idee dat Rick dit wel aankon..maar om iedereen om Rick heen een gerust gevoel te geven mocht Rick, nadat de nk’s klaar waren, gaan trainen op de nieuwe 85cc om te kijken of het allemaal klikte. en dat ging ook weer prima..dus..
In 2013 is Rick zeer verrassend 3e geworden in het NK Jeugd 85 Grote wielen  
2014 is een veelbelovend jaar geweest voor Rick, met klinkende resultaten:
-3e ONK 85
-9e EK Finale in Finland
-Door bovenstaande resultaten is Rick geselecteerd door de KNMV in het Nationale team
-2e MXON Europe landenteams
-Deelname WK in Belgie
-2e NK 85
Alles wederom mogelijk gemaakt door MX Twente en een groep individuele sponsors!!

In 2014 meldde Beursfoon zich aan en liet weten Rick graag te willen opnemen in hun nieuw op te richten jeugdteam. Na een goed gesprek met John Beijer van Beursfoon is toen de knoop doorgehakt en besloten in zee te gaan met Beursfoon.
Rick krijgt volledige technische ondersteuning van dit team en wordt van alle materialen voorzien. MX Twente blijft de Familie Elzinga vooral financieel ondersteunen o.a. mbt trainen van Marcel Dost (oud 10 kamper), alle reis en verblijfkosten, licentie's enz.

In 2015 liggen de belangrijkste doelen bij het ONK 85 en de EK 85.
Daarnaast zal Rick ook alle ADAC wedstrijden rijden en waar mogelijk NK's of streekwedstrijden.
Dit jaar hoopt Rick ook iets te kunnen laten zien bij het FIM MX Junior World Championship in Spanje, 18 en 19 Juli, circuit El Molar bij Madrid.

In 2016 is er veel voor Rick veranderd. Hij kreeg van Yamaha Europe een prachtig voorstel om voor het jeugdteam 125cc MJC te gaan rijden. In 2016 heeft Rick heel veel opgestoken bij dit team, hij heeft deelgenomen aan bijna alle EK wedstrijden en alle belangrijke wedstrijden in Nederland.

In 2017 wordt Rick de eerste rijder van het 125cc team van MJC. De EK's zijn de belangrijkste wedstrijden in 2017, Yamaha hoopt dat Rick dan steeds voor een podiumplaats kan gaan. Rick heeft hiervoor in de winter hard getraind, is ook 7 kg aangekomen, en is er helemaal klaar voor